Thursday, March 31, 2011

Sepuluh Ringgit = RM10


Pagi2 lagi aku da terkejot ari nie...ish...tgok2  jam da  dekat pukul  7.00pagi...ish malas betol nak bangon..al-maklumlah MC..hahaha! Tengah syok2 melayan perasaan ttbe terdengar bunyi ketukan! Cess! Kus semagat! Sape lak la main ketok2 pg2 ney! Secara automatiknya aku  bangon n p tgok kt tingkap! Aik...pelik, xde ape2 pon..xde sape2 pon??..aku langsong lupe nk check kt pintu...dalam pale otak ingat tingkap jela..eala, gelap lg la katakan..hehehe..pas2 baru la aku teringat pintu..cepat2 la aku p bukak..ceh! adik aku yg kecik rupenye..lengkap berbaju sekolah..pas2 dengan muke x bersalah, ala2 comel gitu..die ckp kt aku “along, adik nk duit sepuluh ringgit”..aku ngn mamai2 tanye la die..”nak sepuluh ringgit nk bt ape?” ceh..bukan la kedekot, tp nk tao gak la, nk bt ape ngn duit 2..kang die p bli ape2 tah plak..pas 2 die jwb ..”adik nk bli kertas”..uish! aku terkejot jugak la..kertas ape la yg die nk beli 2 agaknye? Mahal sungguh! Kertas je sepuluh ringgit..tp untk x menghampakan adik aku, aku kc jugak la sepuluh ringgit 2..
Petang tu aku balik dr ofis, adik aku da p main bola kt padang, yg aku plak lupe da aku ade kc kt adik aku tu duit sepuluh ringgit pagi td..then, adik aku yg sorg lagi plak kate “along, 2 baki dwet pagi td yg along kc kt adik” aku terpk..eh, ade baki??..td pagi kate nk bli kertas sepuluh ringgit..aku pon p la tgok duit tu, betol ade lagi baki RM6.50! ish...cnfius jugak la aku..kertas ape yg sebenarnye adik aku nie beli? Pukul 7 baru la adik aku tu balik dari main bola..aku terus la tnye die “adik beli kertas ape? Pagi tadi kate kt along sepuluh ringgit?”.. die jawab “adik beli kertas folio..RM3.50 je!” aku ckp lg “la...apesal x mintak RM5 je pg td?”..die ckp..”cikgu adik ckp RM10, adik mintak la RM10”...la..aku plak yg cnfius...hahaha..adess..betol2 ikot ckp cikgu 2..aku tnye die lg “adik bli kt cikgu ke?” die jwb “tak lah, adik bli kt kedai”..aku pulak yg jd pening..last2 aku mls la tnye lebih2 sbb nnti aku sendiri yg pening! Adess... (^_-)

2 comments:

::Budak Degil:: said...

aduh..einn bace pn pening..hahaha...xpe,budak2 xpandai kira2 duit lg...hehehe

nureimanaleesya said...

EFMH: hahaha...2 la pasal..adess...x bg x sampai ati la plak.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...