Wednesday, April 6, 2011

Binatang!!!! Huh!!!!

Wah! Title entry ney cm gempak je kan...tp memang pon! Satu hari nie, ade je berkaitan ngan binatang...hahaha...adess..al-kisahnye bermula pada pagi td..ececeh! On da way nak p keje la, dalam pukul 7.15 pagi la klu x silap aku, aku klu nk pg keje, kene lalu kawasan perumahan..nak dijadikan cerita, elok2 kat selekoh kawasan perumahan 2, elok je ade seekor kucing putih-chomel la jugak-kat tengah2 jalan! OMG! Da la 2, die cm confius nk p kiri ke kanan depan ke blakang! Mase kete depan aku lalu, die jalan ke seberang, time2 aku lalu plak die bole patah balik! Naseb baek la aku slow je n kete blakang aku pon x laju, klu x, sure la ter”KISS”! hahaha.. J akhirnya, dengan selamatnye kucing 2 berjaya melintas jalan dengan jayanya! Yeah! Bravo! Hahaha!
2nd plak mase dalam kete kt tengah2 highway, boleh plak seekor spider muncul!! Waa...aku da la scary ngn spider, ntah dari ceruk lubang mane tah die kuar..rase2 nye lubang aircond kot! Walawei! Aku da nerbes da ney! Gile ko..tengah2 drive ney, dah la kat tengah2 highway!! Aku da gelabah ney, mata nak pandang depan nk pndang spider 2..adess..x kan nk brenti emergency plak kat tengah2 higway ney! Adoi...alamak, spider 2 plak cm tao2 je aku takot kan? Die bole plak p jalan2 kt dashboard menghala ke driver side!!!! Wawawawa...haru da ney! Dalam ati dok pk, ape nk bt ney!!!  Nk halau pkai ape? Tangan?? Sat g melompat kt tangan, aku gak ngis kt si2!! Ya Allah..dlm ati doa2 cepat la p tmpat laen..skali 2, spider 2 leh tron plak!!! Mak!!!!!!!!!!  Aku mmg da kalot da ney! Sungguh! Rase nk nangis pon ade..dugaan2! elok plak 2 turun kt sandal aku! Wah! Cepat2 la aku kc bukak itu scandal...huhuhu..cepat la sampai opis!!! Thank God! Smpai parking! Ape lagi, aku dengan sepantas kilat bukak pintu n kua la cepat2! Wa...selamat akhirnye! Spider 2 pon x tao mane da..check gak kt sandal kot2 terpijak, tp x de...huhuhu..
3rd plak mase nk balik dari lunch td ney ha..aku ngn ofismate aku sorang ney, cm biase la p lunch kt cafe lua..dan2 mase balik ney, anjing itam-anjing ney mmg biase ade kt si2!-bole plak bangon-sebab slalu die dok tdo jew! Adess...kami  da cuak da ney, nak lalu mane...hahahah..mmber ckp terus je la..bt2 cnfident..aku bia la die jln dlu, sat g anjing ney bole follow plak!! Asbestos sungguh!!! Aku da terkedu da..ama!! nak lalu cmne ney, hahaha...da la ade sorg kakak kat si2 pon gelak..eala, dalam ramai2 org yg lalu die p follow kami plak! Ceh! Kitorg ape lg, split jln la..elok2 nk ikot shortcut, jd long cut plak! Ape2 pon yg penting selamat! Ceh! Esok xmo la lgi lalu si2! Scary!!!
p/s- pic spider x letak sebab x sanggop nk tgok spider lg! scaryy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6 comments:

::Budak Degil:: said...

hahahaha...xboleh belah!!!...spider ciput pn takot..anjing tu fine la...hadui!..hapela akak ni...

nureimanaleesya said...

oit! yg kecik 2 la bahaye! eiy!! yg besar nmpak...yg kecik mane kite nampak! huhu

pok meng said...

errrrrrrr~

http://skoozsan.blogspot.com/

nureimanaleesya said...

pok meng: hahaha..kenapekah? :)

IFA Athirah said...

spider comel lah!hehe

Nur Eiman Aleesya said...

IFA Athirah: memang comel..tp lisa takot! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...